Kokoomuksen apteekkikanta onkin samanlainen kuin Antero Vartialla

Apteekkikilpailua ajava vihreiden kansanedustaja on tökkinyt kokoomusta. Puolue on kuitenkin hänen laillaan ottanut kantaa sääntelyn keventämisen puolesta.

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia on ollut kesän aikana paljon esillä kuumassa keskustelussa apteekkien kilpailun vapauttamisesta.

Antero Vartia totesi Facebookissa viimeksi lauantaina, että ”apteekkien kartelli murtuu, kun kokoomus lakkaa sitä puolustamasta”.

Vartia on todennut myös, että ”kokoomus ajaa lisää kilpailua terveydenhoitoon. Kokoomus myös korostaa, kuinka tärkeä osa terveydenhoitojärjestelmää apteekit ovat. Siitä huolimatta vastustus apteekkikartellin purkamista kohtaan on suurinta juuri kokoomuksessa”.

– Se, että apteekkeja – terveydenhoitojärjestelmämme kenties yksinkertaisinta osaa – ei avata kilpailulle, sotii täysin kokoomuksen arvoja ja perusperiaatteita vastaan. Tiedän, että monet kokoomuslaiset tunnustavat ristiriidan. Kannustan teitä tarttumaan toimeen ja korjaamaan tämän kohtuuttoman ja kalliin järjestelmän, Antero Vartia kirjoittaa.

Eräät kokoomuslaiset ovat olleet hieman ärsyyntyneitä Vartian heitoista, sillä puolue on ottanut kantaa asian puolesta. Hallituksessa asia kuuluu ministeri Hanna Mäntylälle (ps.).

Kokoomus päätti viimeksi kesäkuussa puoluekokouksessaan tuesta sääntelyn keventämiselle. Aiemmin samansuuntainen oli muun muassa kokoomuksen eduskuntaryhmän normitalkoot-kannanotto, jossa kilpailua ja lupien määrää haluttiin lisätä.

Lappeenrannan puoluekokouksessa oli käsiteltävänä kokoomuksen nuorten liiton aloite Apteekkien toimilupasääntelyä kevennettävä ja tavallisimpien itsehoitolääkkeiden myynti vapautettava. Puoluekokous hyväksyi aloitteen.

Hyväksytyn aloitteen mukana kokoomuksen puoluekokous hyväksyi ponsiosan, jossa velvoitettiin toimimaan siten, että ” 1) apteekkien toimilupien saamista helpotetaan, 2) arvioidaan mahdollisuutta siirtää joitain reseptilääkkeitä reseptivapaaksi 3) joidenkin itsehoitolääkkeiden myyntiä vapautetaan turvallisuus varmistaen”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt