X
SULJE MAINOS
Puolue lisäisi digiosaamisen merkitystä kouluissa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kokoomukselta digipoliittinen ohjelma

Puolue nimittäisi digipoliittisen vastuuministerin.

Kokoomus on julkaissut 13 toimenpiteen ohjelman digitalisaation edistämiseksi Suomessa.

Puolueen ohjelmassa linjataan, että digipolitiikka tulisi tunnistaa omaksi politiikan sektorikseen ja digitalisaatiota tulee edistää. Puolue haluaa myös korottaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) osuutta bruttokansantuotteesta 4 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Nykyisellään osuus on noin 2,7 prosenttia.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen pitää tärkeänä, että Suomi tarttuu digitalisaatiossa muutoksen mahdollisuuksiin.

– Kokoomus haluaa, että uuden teknologian käyttöönotossa ja kehittämisessä Suomi ja suomalaiset ovat maailman parhaita. Suomen on yhteiskuntana suhtauduttava uusiin menetelmiin uteliaisuudella ja innolla, Grahn-Laasonen linjaa.

Kokoomus nimittäisi tulevaisuudessa myös vastuuministerin, joka johtaa toiminnan muutosta, tiedon ohjausta, digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämistä ja tilannekuvaan perustuvan ohjauksen ja päätöksenteon käyttöönottoa.

Myös perusosaamista halutaan kehittää.

– Teknologian kehityksen ja myös digitalisaatiota käsittelevän politiikan ydin on asetettava jokapäiväiseen arkeemme ja sen sujuvoittamiseen. Kansalaisten ja palveluiden käyttäjien – eli ihmisten – on oltava kaiken kehityksen lähtökohta, Grahn-Laasonen perustelee.

Koko kolmentoista kohdan ohjelma löytyy täältä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt