Lauttasaaren silta Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Kohuttu sillan kavennus puhuttaa – ”lähinnä haukuttiin idiooteiksi”

Osmo Soininvaaran mukaan lautakunnan jäseniä kampanjoidaan sähköpostilla Lauttasaaren sillasta.

Vihreiden konkarivaikuttaja Osmo Soininvaara kummastelee Helsingin Lauttasaaren sillan ympärillä käytyä liikennekeskustelua. Hän huomauttaa sillan liikennemäärien vähentyneen kahden vuosikymmenen aikana 46 prosenttia.

– Niinpä liikenteen, joka 20 vuotta sitten tarvitsi 2+2 kaistaa, pitäisi nyt mahtua 1+1-kaistalle. Jos silta korjattaisiin 2+2-kaistaiseksi, kaistat olisivat alimittaisia ja siksi vähän vaarallisia, Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Sillalla ei ole tällä hetkellä tilaa auratulle lumelle, joten ne kasataan pyöräteille.

– Sen jälkeen pyörällä ei voi ajaa. Ilmeisesti pitäisi ajaa ajotiellä, koska pyörätietä ei tarvitse käyttää, jos se on kulkukelvoton eikä jalkakäytävällä saa missään tapauksessa ajaa. Tältä osin lainsäädäntö on kyllä aika epäselvä, Soininvaara pohtii.

Hän huomauttaa ”jonkin autoilijaporukan” organisoineen lautakunnan jäsenille suunnatun sähköpostikampanjan.

– Lähetin heille takaisin kysymyksen, voisivatko kirjoittajat jotenkin kommentoida liikennesuunnittelijoiden kantaa, että jos kapasiteetti ottaa kiinni, se ottaa kiinni Porkkalankadun ja Mechelininkadun liikennevaloissa, eikä sillalla.

– Yhtään järkevää vastausta ei tullut. Lähinnä haukuttiin liikennesuunnittelijoita idiooteiksi, Osmo Soininvaara toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt