Donald Trump oli pelaamassa golfia omistamallaan klubilla, kun hälytysviesti ohjusiskusta tuli havaijilaisten puhelimiin. LEHTIKUVA/AFP

Kohu USA:ssa: Donald Trump jatkoi golfaamista, kun havaijilaiset panikoivat ohjusiskua

Presidentti poistui golfklubiltaan puoli tuntia sen jälkeen, kun hälytysviesti ohjusiskusta oli tullut ihmisten puhelimiin Havaijilla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on joutunut kotimaassaan laajan arvostelun kohteeksi, koska hän jatkoi golfin peluuta lauantaina, vaikka Havaijilla oli annettu ohjushälytys.

Havaijilla jouduttiin paniikkiin ja ihmiset hakeutuivat suojaan sen jälkeen, kun kansalaisten puhelimiin oli lähetetty hälytysviesti lähestyvästä ohjusiskusta. Hälytys todettiin sittemmin aiheettomaksi ja vahingossa lähetetyksi.

Presidentti Trump Huffington Postin mukaan samaan aikaan omalla golfklubillaan West Palm Beachilla Floridassa. Trump ei kiirehtinyt poist viheriöltä: hänen autosaattuensa poistui klubilta puoli tuntia hälytysviestin saapumisen jälkeen.

Trumpin toiminta on nostattanut raivoa Twitterissä.

”38 minuutin ajan Amerikan kansalaiset Havaijilla pelkäsivät ohjusiskua… ja @realDonaldTrump jatkoi kierrostaan golfkentällä Floridassa 120. veronmaksajien kustantamana lomapäivänä alle vuoden sisään”, eversti Morris Davis kirjoittaa Twitterissä.

”Luojan kiitos presidentti oli pelaamassa golfia”, presidentti Barack Obaman hallinnossa työskennellyt Patrick Granfield kommentoi kuvaa virheellisestä hälytysviestistä.

Havaijin hätäkeskus tviittasi nopeasti hälytysviestin tultua, että kyseessä on virheellinen varoitus. Hälytysviestin kumoava uusi viesti saapui kansalaisten puhelimiin kuitenkin vasta 38 minuuttia ensimmäisten viestin jälkeen. Viranomaisten mukaan väärä hälytys johtui siitä, että työntekijä oli painanut väärää nappia.

Trumpia on kritisoitu myös siitä, että hän ei ole itse kommentoinut Twitterissä Havaijin tapahtumia ollenkaan. Sen sijaan presidentti tviittasi sunnuntaina Michael Wolffin Fire and Fury: Inside the Trump White House -kirjan olevan ”feikkikirja”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt