USA:n tautikeskus CDC:n kuvituskuva näyttää, millainen koronavirus on. (Centers for Disease Control and Prevention/AFP)

Klaukkalassa joukkoaltistumisia jäähallilla

Korona-altistukset ovat tapahtuneet lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä seuratoiminnassa.

Nurmijärven Klaukkalassa on todettu useita joukkoaltistumisia jääkiekkoharrastuksessa, kertoo Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä sivuillaan.

Altistumiset koronavirukselle ovat tapahtuneet Klaukkalan jäähallilla lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä muussa seuratoiminnassa. Altistuneiden määrä nousee lähelle sataan henkilöön.

Koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut Klaukkalan jäähallilla 14.9. ryhmien U13, U14 ja maalivahtien harjoituksissa, 15.9. ryhmän U13 harjoituksissa ja U14 vanhempainillassa sekä 18.9. innostumisvaiheen joukkueen harjoituksissa.

Kuntayhtymä jäljittää tunnistettavissa olevat lähitapaukset, ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin. Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Klaukkalan jäähallilla kyseisenä aikana olleiden toivotaan seuraavan tarkemmin vointiaan ja hakeutuvan koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt