KL: Viro värvää it-osaajia

Viron strategiana on talouden kansainvälistäminen. Tämän edistämiseksi Viro aloitti toukokuussa Work in Estonia -kampanjan, jolla maahan värvätään työvoimaa ulkomailta, kertoo Kauppalehti.

Lehden mukaan it-osaajat ovat erityisen haluttuja, sillä Virossa on käynnissä it-buumi. Maassa on paljon alan startupeja, ja keskikokoisessa yrityksessä voi olla työntekijöitä kymmenistä maista.

Palkkataso Virossa on Suomea matalampi, mutta reaalituloja laskeskelevan kannattaa muistaa Viron 20 prosentin tasavero kaikille palkkatuloille. Niin ikään auton arvonlisäveron päälle Suomessa tuleva autovero tai käyttömaksu ovat tuntemattomia käsitteitä.

Joukkoliikenne on asukkaille maksutonta. Tallinnan keskustasta voi saada mukavan asunnon 400 euron kuukausivuokralla.

Ihanteellista suomalaista työnhakijaa ei Skypen henkilöstöjohtaja Merle Liisu Lindman mukaan ole, koska haussa on erilaisia ihmisiä.

– Taidot ja kompetenssi ovat tärkeitä, mutta myös arvot. Ihminen palkataan taitojen takia, mutta sitten hän lähtee, jos arvot eivät käy yksiin, hän sanoo Kauppalehdelle. Hänen mukaansa Virossa on helppo saada työtä ja luoda uraa.

Palkkahaitari on melko suuri, mutta kannattaa muista alhainen verotus ja Suomea alhaisempi hintataso.

Vakiintuneen it-yrityksen suomalaisjohtaja kertoo Java-osaajan palkaksi 1500-3000 euroa kuukaudessa. Erityisen haluttuja ovat ohjelmistokehittäjät. Näiden palkkaluokka on 3000-4000 euroa kuussa. Käteen jää noin 2300-3100 euroa kuussa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt