Nordean yhtiökokous Finlandia-talossa vuonna 2019. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

KL: Valtio nappaamassa osan Nordeaa?

Sampo on vetäytymässä Nordeasta, josta saattaa tulla isännätön pankki.

Solidiumilla voisi Kauppalehden mukaan olla kiinnostusta turvata suomalainen omistus Nordeassa ja varmistaa, että pääkonttori pysyy Suomessa,

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin salkun suurin omistus on Sampo, joka on vetäytymässä Nordeasta ja keskittymässä vahinkovakuutusliiketoimintaan.

Solidiumin Sampo-omistuksen arvo on runsaat 1,5 miljardia euroa. Myymällä Sammon osakkeet ja käyttämällä rahat Nordeaan Solidium saisi noin 5,5 prosentin osuuden Nordeasta.

Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen ei kommentoi Solidiumin tulevia ostoja eikä myyntejä.

– Kaikkihan on mahdollista. Onhan Nordea tietenkin kansallisesti merkittävä suomalainen yhtiö. Sehän on meidän mandaattimme, Mäkinen toteaa KL:lle.

Mäkisen mielestä suurilla yhtiöillä olisi hyvä olla pitkäjänteinen ja yhtiön kehittämiseen sitoutunut isompi omistaja. Se ei hänen mukaansa kuitenkaan tarkoita, etteikö Nordea voisi menestyä, vaikka oltaisiin tilanteessa, jossa sillä ei olisi yhtään selkeää suuromistajaa.

Solidium nosti viime vuonna omistustaan toisessa kansallisesti merkittävässä yhtiössä Nokiassa 3,8 prosentista 5,2 prosenttiin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt