Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

KL: Toimitusjohtajalla peräti 83,5 miljoonan euron osakepotti yhtiöstään

Lukuisat toimitusjohtajat omistavat ison potin yrityksensä osakkeita.

Helsingin pörssin mediaanitoimitusjohtaja omistaa noin 780 000 euron edestä johtamansa yhtiön osakkeita, Kauppalehti raportoi. Suurimmat osakepotit omistavat Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski ja eQ:n toimitusjohtaja Mikko Koskimies. Kalliokosken osakepotin arvo oli 19.3 kurssilla noin 83,5 miljoonaa euroa, Koskimiehen puolestaan noin 80,6 miljoonaa.

Kamux Oyj on suomalainen käytettyjen autojen kauppaan erikoistunut yritys, joka toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Saksassa. Kalliokoski on Kamuxin perustaja, mikä selittää suurta osakepottia.

eQ-konserni on suomalainen varainhoito- ja sijoitusalan konserni. Koskimies on toiminut konsernin eri johtotehtävissä vuodesta 2012 lähtien.

Kalliokoski ja Koskimies mukaan lukien yli 50 muun suomalaisen pörssiyhtiön toimitusjohtaja omistaa johtamansa yrityksen osakkeita yli miljoonan euron arvosta.

KL:n haastatteleman asiantuntijan mukaan osakeomistukset viestivät sijoittajalle, että yritysjohdolla on luottamusta omaan toimintaansa. Osakeomistukset myös sitovat toimitusjohtajan ja yhtiön intressejä yhteen.

-Toimitusjohtajan merkittävät osakeomistukset johtamassaan yrityksessä viestivät uskosta strategian toteuttamiseen ja yrityksen arvonluonnin mahdollisuuksiin, Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju kertoo.

Vähiten omistuksia oli tuoreilla toimitusjohtajilla. Hiljattain toimitusjohtajina aloittaneena moni heistä ei vielä ole ehtinyt saamaan osakepalkkioita.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt