Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

KL: Tätä osaketta kannattaa analyytikoiden mukaan nyt ostaa

Yhteensä yli kahtakymmentä yhtiötä suositellaan ylipainottamaan sijoitussalkuissa.

Helsingin pörssistä löytyy 22 osaketta, joita analyytikot suosittavat ostamaan tai ylipainottamaan, kertoo Kauppalehti.

Kaikista vahvimmin analyytikot suosittavat nyt ostamaan halpakauppaketju Tokmannin osaketta. Osakkeella nähdään olevan keskimäärin noin 21 prosentin nousuvara.

Tokmannin osaketta on pidetty defensiivisenä eli suhdannevaihteluita hyvin kestävänä, mutta koronarytinä iski siihen aivan kuten muihinkin. Osake rysähti 38 prosenttia ja on nyt toipunut sieltä noin 27 prosenttia.

Tilanne on lehden mukaan ollut poikkeuksellinen tavalliseen taantumaan verrattuna, kun koronarajoitukset leikkasivat asiakasvirtoja.

Seuraavaksi vahvimman ostopaperin leiman saa analyytikoilta Outotec. KL:n mukaan asian voisi tulkita niin, että analyytikkojen mielestä tulevaan Metso-Outotec-yhtiöön kannattaa mennä Outotecin kautta.

Tosin ei Metsokaan kauas suosituksissa jää. Yhtiöiden yhdistymisen on tarkoitus tapahtua kesäkuun lopussa. Samalla Metsosta irtoaa omaksi pörssiyhtiökseen venttiilit-liiketoiminta Neles-nimisenä yhtiönä.

KL muistuttaa, että Metso ja Outotec ovat muiden konepajojen tavoin syklisiä eli suhdanteille alttiita yhtiöitä. Toistaiseksi ne ovat pärjänneet hyvin. Koronakriisi ei ehtinyt tehdä vielä paljoa tuhoa ensimmäisellä neljänneksellä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt