Liikennettä lumipyryssä Vantaalla Kehä III:lla keskiviikkona. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

KL: Tällä helpolla tavalla säästät automaksuja

Auto kannattaa siirtää pois liikenteestä, jos sen käyttöön tulee taukoja.

Kauppalehti kertoo, miten oman auton veroja voi vähentää vain muutamalla klikkauksella ja säästää vakuutuksista satasia.

Jos auton käyttöön tulee vähänkään pidempiä taukoja, kannattaa auto siirtää pois liikenteestä. Sen voi tehdä verkossa pankkitunnuksilla.

Liikenteestä poistaminen maksaa viisi euroa, eli kun kyseessä on isompi auto, niin liikenteestä poisto kannattaa Kauppalehden mukaan tehdä jo parin päivän ajaksi.

Lehden malliautona toimivan vanhan Zafiran omistaja pääsee voiton puolelle jo kahden päivän jälkeen. Kymmenen päivän liikenteestä poisto tekee 24 euron säästön.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen kertoo lehdelle siirtävänsä autonsa aina vähänkin pidemmän lomamatkan ajaksi aina pois liikenteestä.

Hän laskee, että uuden dieselauton omistaja säästää helposti jopa satoja euroja vuodessa poistamalla silloin tällöin autonsa liikenteestä.

Suurin haaste hänen mukaansa on muistaa ottaa auton takaisin liikenteeseen, ja että kaikki autoa käyttävät tietävät, onko se liikenteessä vai ei.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt