Virtuaalivoimalaitospalvelun on ensimmäisten joukossa tilannut VR Group Oy. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

KL: Suomen sähkömarkkinoille virtuaalivoimala

Siemensin mukaan uudessa palvelussa olevat kiinteistöt hyötyvät kantaverkkoyhtiön maksamasta korvauksesta.

Siemens Oy kertoo perustavansa Suomeen yhtiön, joka tarjoaa kiinteistöille digitaalisia palveluja. Asiasta uutisoi Kauppalehti.

Uusi yhtiö Vibeco tuo markkinoille virtuaalivoimalaitospalvelun, joka yhdistää useita kiinteistöjä jouston tuottamiseksi sähkömarkkinoille.

Palvelun tavoitteena on pieniä kiinteistöjä yhdistämällä koota riittävä joustokuorma tarjottavaksi sähkömarkkinoille. Palvelussa mukana olevat kiinteistöt hyötyvät kantaverkkoyhtiön maksamasta korvauksesta.

Ensimmäiset palvelusopimukset on jo solmittu. Virtuaalivoimalaitospalvelun ovat tilanneet VR Group Oy ja Lappeenrannan kaupunki. Siemens on aiemmin toteuttanut palvelun kauppakeskus Selloon.

Vibecon toimitusjohtaja Veikka Pirhonen kertoo, että virtuaalivoimalaitospalvelu tarjotaan asiakkaalle kokonaisuutena, joka sisältää teknologiat, osaamisen, palvelut ja mahdollisesti rahoituksen.

− Tähän asti kiinteistöt ovat tuottaneet omistajilleen rahaa sijoituksena tai vuokratuottojen kautta. Virtuaalivoimalaitospalvelu merkitsee aivan uutta ansaintamallia sähkömarkkinoilta, Pirhonen sanoo.

Vibecon tavoitteena on laajentaa palvelua myös Suomen ulkopuolelle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt