Helsingin pörssi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

KL: Pörssiviikko päättyi tulosvaroituksiin ja hallituskriisiin

Perjantaipäivä Helsingin pörssissä saa talouslehdeltä arvion mykistävä.

Cargotec, Altia ja Wulff muuttivat perjantaina tämän vuoden ohjeistuksiaan ja lihatalo HKScanin kriisi keräsi lisää kierroksia, kertoo Kauppalehti.

Cargotec ilmoitti päättymässä olevan vuoden liikevoiton muodostuvan ennakoitua heikommaksi komponenttipulan ja toimitusten siirtymisten vuoksi. Yhtiön osake halpeni 8,3 prosenttia.

Myös alkoholijuomayhtiö Altian tulos muodostuu tänä vuonna ennakoitua heikommiksi. Sen sijaan toimistotuotteisiin keskittyvän Wulffin positiivinen tulosvaroitus yllätti markkinat iloisesti, ja osake nousi 14,6 prosenttia.

Pörssipäivän päätöshetkillä HKScanin kriisi sai uuden käänteen, kun hallituksen jäsenet Marko Onnela, Riitta Palomäki ja Tuomas Salusjärvi ilmoittivat yhtä aikaa erostaan yhtiön hallituksesta.
Talouselämä julkaisi perjantaina suuren artikkelin, jossa lehti kertoi HKScanin pääomistajan LSO Osuuskunnan kiistanalaisesta vallankäytöstä yhtiössä. HKScanin suurin omistaja on vaihtanut HKScanin johtonimiä oman tahtonsa mukaan ja kävellyt yhtiön muiden omistajien ylitse.

Kauppalehti muistuttaa, että tällainen vallankäyttö rikkoo sääntöjä pörssiyhtiöiden hyvästä hallintotavasta.

Muutama viikko sitten HKScanin toimitusjohtaja Jari Latvanen ja hallituksen puheenjohtaja saivat potkut.

HKScan järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen vuodenvaihteen jälkeen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt