Valvira määräsi tammikuussa keskeytettäväksi Esperi Hoivakoti Ulrikan toiminnan Kristiinankaupungissa. LEHTIKUVA / PETRI HAKOSALO

KL: Esperi Caren ja Attendon laatutodistuksia arvioidaan uudelleen

Laatusertifikaattien myöntäminen ei ole viranomaisten säätelemää tai luvanvaraista toimintaa.

Hoivayritys Esperi Carelle myönnettiin ISO 9001:2015 laatusertifikaatti viime vuoden keväällä, ja syksyllä hoivayritys Attendo sai saman laatutodistuksen, kertoo Kauppalehti.

Esperille laatusertifikaatin myöntäneen Labqualityn toimitusjohtaja Mia Lindströmin mukaan Esperi Caren toiminnan laaduttomuuden vuoksi yrityksen laatusertifikaattia arvioidaan nyt uudestaan.

Hän kertoo lehdelle, että hänelle ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö he olisi laatusertifikaattia myöntäessämme toimineet standardien mukaisesti.

Attendolle laatusertifikaatin myönsi Bureau Veritas Certification SAS. Yhtiön Suomen sertifiointitoimintojen päällikkö Salla Punkari kertoo, että he ovat ryhtyneet
Attendon laatusertifikaatin suhteen toimenpiteisiin, mutta hän ei voi enempää kommentoida yksittäiseen asiakkaaseen kohdistuvista toimenpiteistä.

Laatusertifikaatteja myöntävät yritykset voivat halutessaan hakea arvovaltaa toiminnalleen Finasilta, joka on Suomen kansallinen akkreditointielin. Labquality on näin tehnytkin.

Finasin ryhmäpäällikkö Tuija Sinervo kertoo, että sertifiointitoiminta on vapaata, eli kuka tahansa voi perustaa yrityksen, joka myöntää sertifikaatteja. Se ei siis ole viranomaisten säätelemää tai luvanvaraista toimintaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt