LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

KL: Analyytikot olivat Rovion kanssa ihan ulalla

Piensijoittajat joutuivat Rovion pelin maksumiehiksi ja roviolla kärysi myös eläkeyhtiöiden rahaa.

Analyytikot ovat Kauppalehden mukaan olleet peliyhtiö Rovion kanssa ihan ulalla. Kaikilla yhtiötä seuraavilla analyytikoilla on ollut voimassa ostosuositus.

Rovio osakkeen arvosta lähti torstaina pörssissä yhdessä päivässä puolet. Syöksy alkoi, kun yhtiö varoitti, että liikevaihdon kasvu saattaa tyrehtyä tänä vuonna.

Kauppalehden mukaan jo alun pitäen listautumisessa peliyhtiöön hinnoiteltiin tolkuttomia kasvu- ja tulosodotuksia. Lehden mukaan yleinen käsitys on, että myös listautumishetken tuloslukuja viriteltiin yläkanttiin. Tilapäiset tulot elokuvatoiminnasta olivat suurimmillaan ja markkinointikulut vielä matalia.

Annin pääjärjestäjät olivat Danske ja Carnegie, joista Danske piti lehden mukaan aluksi kovaa hintaa yllä tukiostoin. Mukana olivat myös OP ja Deutsche Bank. Samojen pankkien analyytikot ovat sitten antaneet kovia tavoitehintoja ja ostosuosituksia.

Nyt piensijoittajat joutuivat tämän pelin maksumiehiksi. Roviolla kärysi myös eläkeyhtiöiden rahaa.

Toisaalta Kauppalehti toteaa, että Rovion viimeinen neljännes ei näytä torstaina julkaistujen ennakkotietojen perusteella ihan hälyttävältä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt