X
SULJE MAINOS
Sosiaali- ja terveysministeriö tarkastelee koronapassin käytön jatkamista vuodenvaihteen yli. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STM:n Kirsi Varhila HS:lle: Koronapassista todennäköisesti vapaaehtoinen

Passin käytön laajentaminen yritetään saada eduskuntaan pian, jotta asia käsiteltäisiin ennen joulutaukoa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tarkastelee koronapassin käytön jatkamista vuodenvaihteen yli sekä mahdollista käytön laajentamista.

– Molemmat muutokset vaativat lausunnon perustuslaki¬valiokunnalta. Muutoksissa pitää huomioida välttämättömyys¬perusteet ja toimien oikeasuhtaisuus, sanoo STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila Helsingin Sanomille.

Koronapassin mahdollinen laajentaminen voisi tarkoittaa sitä, että se voitaisiin ottaa käyttöön tilanteissa, joissa ei ole voimassa rajoituksia. Passi voitaisiin myös ottaa käyttöön ravintoloiden ohella esimerkiksi tapahtumissa.

Yle kertoi STM:n arvioinnista eilen.

Varhilan mukaan koronapassista tulisi todennäköisesti toiminnanharjoittajille vapaaehtoinen ja oma-aloitteinen.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on esittänyt valtioneuvostolle koronapassin käytön jatkamista vuodenvaihteen jälkeen. Koordinaatioryhmä haluaa myös laajentaa koronapassin käyttöä.

Varhilan mukaan passin käytön laajentaminen yritetään saada eduskuntaan noin kuukauden sisällä, jotta asia ehdittäisiin käsitellä ennen eduskunnan joulutauolle jäämistä. Myöskään passin käytön jatkaminen ei ole vielä varmaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt