Verkkouutiset

Kimmo Tiilikainen Ylellä: Kenenkään ei tarvitse pelkästään jätevesien takia investoida

Hallitus jatkaa jätevesiasetuksen lieventämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoo, että nykyinen hallitus keventää jätevesiasetuksen vaatimuksia huomattavasti. Hänen mukaansa jatkossa vaaditaan, että vedenpuhdistamisinvestoinnit tehdään muiden korjausten yhteydessä.

– Kenenkään ei tarvitse pelkästään jätevesien parantamisen takia ryhtyä investoimaan, Tiilikainen sanoo Ylen ykkösaamussa.

Kiistelty haja-asutusalueiden jätevesiasetus edellyttää kiinteistön omistajaa puhdistamaan talousvedet. Viime maaliskuussa edellinen hallitus lykkäsi asetuksen voimaantuloa. Pykälää on myös lievennetty vuosien mittaan.

Nykyhallitus ottaa asetukseen kantaa ohjelmassaan:

”Ennen vuotta 2004 rakennettujen asuinkiinteistöjen osalta luovutaan kalenteriin sidotusta jätevesiremonttien määräajasta. Näiden osalta kiinteistökohtaisen jätevesijärjestelmän riittävyys tarkistetaan asuinkiinteistöjen rakennuslupaa vaativien peruskorjausten yhteydessä.”

Tiilikaisen mukaan tämä tarkoittaa, että jätevesien puhdistusjärjestelmä asennetaan samalla, kun taloa korjataan muutenkin. Jos talo on jäämässä vähälle käytölle, järjestelmää ei tarvitse ehkä asentaa lainkaan.

– Jos kiinteistön käyttö loppuu, ei tarvitse ryhtyä toimiin. Jos omistaja katsoo, että kiinteistöä käytetään ja sitä perusparannetaan, silloin on järkevää, että jätevesijärjestelmä päivitetään ajan tasalle, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)