Kim Jong-unin uusi kampanja aiheutti kaaoksen – epätoivoiset ihmiset ryöstävät tehtaita

Kim Jong-unin propagandakampanja saa osakseen kritiikkiä pohjoiskorealaisten keskuudessa.

Pohjois-Koreaa käsittelevän eteläkorealaisen julkaisun DailyNK:n mukaan Pohjois-Korea valmistautuu seitsemänteen puoluekokoukseen käynnistämällä ”70 päivän taistelun”. Kyseessä on propagandakampanja, jonka tarkoituksena on ”mobilisoida pohjoiskorealaisia ja saada projekteja käyntiin”.

Kampanja pitää sisällään direktiivin, jonka mukaan nuorten opiskelijoiden ja tehdastyöläisten on pakko kerätä rautaromua erityislujan teräksen valmistusta varten. Määräys on saanut maassa aikaan kaaoksen, kun opiskelijat ja työläiset ovat alkaneet ryöstellä tehtaita saadakseen jokapäiväisen rautaromukiintiönsä täyteen. Nuorimmat opiskelijoista ovat alakouluikäisiä.

Pohjoiskorealaisen lähteen mukaan ihmiset murtautuvat tehtaisiin keskellä yötä varastaakseen rautaosia laitteista ja tehtaiden rakenteista. Tämän seurauksena on syntynyt tappeluita ja vartijat ovat pahoinpidelleet tehtaisiin tunkeutuneita.

Opiskelijoiden vanhemmat ovat olleet raivoissaan nähtyään lapsensa hakattuina. Jotkut ovat ottaneet yhteyttä kouluihin ja vahvasti kritisoineet määräystä kerätä rautaromua.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Korea määrää asukkaitaan keräämään rautaa. Tänä vuonna kiintiöt raudan määrästä ovat kuitenkin korkeammat kuin koskaan ja ankaria rangaistuksia määrätään, jolleivät kiintiöt tule täyteen.

Tehtaiden ryöstämisen lisäksi ihmiset ovat alkaneet myös varastaa osia kaduilla vartioimatta jätetyistä autoista ja kärryistä. Lähteen mukaan tyytymättömät pohjoiskorealaiset kutsuvatkin rautadirektiiviä ”käskyksi varastaa”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt