Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP

Kim Jong-unin kuolleeksi luultu täti palasi julkisuuteen

Täti on nähty ensimmäistä kertaa moneen vuoteen.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin täti Kim Kyong Hui esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen, valtion tiedotusvälineet kertoivat sunnuntaina. Samalla ne tukahduttivat huhut siitä, että Kim Jong-un olisi karkottanut tai teloittanut tätinsä.

Valtion tiedotusvälineen mukaan mukaan Kim Kyong Hui oli lauantaina Pyongyang-teatterissa seuraamassa esitystä yhdessä Kim Jong-unin kanssa. Tädistä julkaistiin myös valokuva yhdessä veljenpoikansa kanssa.

73-vuotias Kim Kyong Hui on Pohjois-Korean edellisen johtajan ja Kim Jong-unin isän, Kim Jong-ilin ainoa sisar. Jong-ilin valtakautena hän oli Pohjois-Koreassa vaikutusvaltainen henkilö. Hänelle oli myönnetty myös useita arvonimiä, kuten neljän tähden armeijan kenraalin ja kommunistipuolueen osastopäällikön virka.

Kun Kim Jong-un peri vallan isältään vuonna 2011, Kim Kyong Huin kohtalosta on ollut epävarmuutta. Ulkomaisissa tiedotusvälineissä on epäilty, että hänet olisi teloitettu tai hän olisi menehtynyt terveysongelmien vuoksi.

Etelä-Korean yksityisen Sejong-instituutin analyytikko Cheong Seong-Chang sanoo ABC:lle, että Kim Kyong Huin tuominen julkisuuteen on seurausta Kim Jong-unin yrityksestä vahvistaa perheensä yhtenäisyyttä kun hän pyrkii vahvistamaan asemaansa Yhdysvaltojen kanssa pysähtyneissä ydinaseneuvotteluissa.

Cheong kuitenkin ennustaa, ettei Kim Kyong Hui onnistu enää saavuttamaan takaisin poliittista vaikutusvaltaansa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt