Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP

Kim Jong-unin kuolleeksi luultu täti palasi julkisuuteen

Täti on nähty ensimmäistä kertaa moneen vuoteen.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin täti Kim Kyong Hui esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen, valtion tiedotusvälineet kertoivat sunnuntaina. Samalla ne tukahduttivat huhut siitä, että Kim Jong-un olisi karkottanut tai teloittanut tätinsä.

Valtion tiedotusvälineen mukaan mukaan Kim Kyong Hui oli lauantaina Pyongyang-teatterissa seuraamassa esitystä yhdessä Kim Jong-unin kanssa. Tädistä julkaistiin myös valokuva yhdessä veljenpoikansa kanssa.

73-vuotias Kim Kyong Hui on Pohjois-Korean edellisen johtajan ja Kim Jong-unin isän, Kim Jong-ilin ainoa sisar. Jong-ilin valtakautena hän oli Pohjois-Koreassa vaikutusvaltainen henkilö. Hänelle oli myönnetty myös useita arvonimiä, kuten neljän tähden armeijan kenraalin ja kommunistipuolueen osastopäällikön virka.

Kun Kim Jong-un peri vallan isältään vuonna 2011, Kim Kyong Huin kohtalosta on ollut epävarmuutta. Ulkomaisissa tiedotusvälineissä on epäilty, että hänet olisi teloitettu tai hän olisi menehtynyt terveysongelmien vuoksi.

Etelä-Korean yksityisen Sejong-instituutin analyytikko Cheong Seong-Chang sanoo ABC:lle, että Kim Kyong Huin tuominen julkisuuteen on seurausta Kim Jong-unin yrityksestä vahvistaa perheensä yhtenäisyyttä kun hän pyrkii vahvistamaan asemaansa Yhdysvaltojen kanssa pysähtyneissä ydinaseneuvotteluissa.

Cheong kuitenkin ennustaa, ettei Kim Kyong Hui onnistu enää saavuttamaan takaisin poliittista vaikutusvaltaansa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt