Verkkouutiset

Kim Jong-un varoittaa: Uusi ohjuksemme tekee vihollisen tankeista ”keitettyjä kurpitsoja”

Pohjois-Korean mukaan sen uusi ohjusjärjestelmä soveltuu muun muassa sissisotaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea kertoo valmistaneensa uuden panssarintorjuntaohjuksen, joka tekee vihollisen panssarivaunuista ”pelkkiä keitettyjä kurpitsoja”, kertoo Popular Mechanics -verkkojulkaisu viitaten Rodong Sinmun -lehteen.

Rodong Sinmun on Korean työväenpuolueen pää-äänenkannattaja.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin kerrotaan seuranneen näytöstilaisuutta, jossa ohjus tuhosi maalina toimineen tankin.

Kimin kerrotaan ylistäneen ohjusjärjestelmää, joka on ”yhtä tarkka kuin tarkka-ampujan kivääri” ja jolla on ”maailman pisin kantomatka”.

Ohjuksen kerrotaan soveltuvan sissisotaan ja vihollisen tankkien, panssaroitujen ajoneuvojen ja jopa laivojen tuhoamiseen.

Ohjuksen uskotaan olevan päivitetty versio Neuvostoliitossa 1960-luvulla kehitetystä 9K111 Fagot -panssarintorjuntaohjuksesta. Ohjus tuli käyttöön 1970.

Pohjois-Korean mukaan uusi ohjus hakeutuu kohteeseen lasersäteen avulla.

YK harkitsee parhaillaan kiristävänsä Pohjois-Korealle asetettuja pakotteita, koska maa suoritti vuoden alussa ydinkokeen ja laukaisi satelliitin. Laukaisu oli kuitenkin mitä todennäköisimmin pelkkä kulissi ballistisen pitkän kantaman ohjuksen testille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)