X
SULJE MAINOS
Kim Jong-un. / STR / KCNA VIA KNS / AFP / LEHTIKUVA

Kim Jong-un takertuu valtaansa: Tuhansia vankileireille

Diktaattori on passittanut maaseudulle henkilöitä, joiden perhetausta arvioidaan epäilyttäväksi.

Pohjois-Korean hallinnon kerrotaan vastanneen kovin toimin kansalaisten tyytymättömyyteen, jonka taustalla on maan heikko taloustilanne.

DailyNK-julkaisun haastatteleman paikallislähteen mukaan poliittisten vankien määrä on lisääntynyt ainakin 20 000 henkilöllä maaliskuun 2020 jälkeen. Suurin osa leireille passitetuista on rikkonut tiukkoja koronasäännöksiä tai on tuomittu toisinajattelijana esimerkiksi eteläkorealaisen viihteen seuraamisesta.

Diktaattori Kim Jong-unin arvioidaan pitävän kiinni valta-asemastaan ”maksimaalisen kontrollin ja pelon” strategialla. Poliittisten vankien kokonaismäärä on jo yli 232 000 henkilöä.

Leireille on viety myös henkilöitä, jotka ovat yrittäneet loikata Etelä-Koreaan ja ylittäneet laittomasti Kiinan-vastaisen rajan. Pidätetyksi joutuvat myös hallintoa arvostelevat ja ”reaktionäärisiä” asioita puhuvat henkilöt.

Monet vangeista kuolevat väkivallan ja heikkotasoisen ruokavalion seurauksena.

Pohjois-Korean hallinto on lisäksi passittanut maaseudulle henkilöitä, joiden perhetausta on arvioitu epäilyttäväksi esimerkiksi Etelä-Koreaan loikanneiden sukulaisten vuoksi. Kaupungeista karkotetut ”vapaaehtoiset” ovat esimerkiksi vuokraisäntien tai kapitalisteiksi katsottujen jälkeläisiä.

Erityisen tuomittavaa on, jos henkilön sukulaisten on todettu tehneen yhteistyötä kommunismin vastaisten voimien kanssa Korean sodan aikana 1950-luvulla.

– Viranomaiset passittavat nuoria syrjäseuduille ja kaivoksiin, jotta ylimmän johtajan asettamat kiintiöt saadaan täyteen, lähde kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt