Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un. (Lehtikuva/AFP)

Kim Jong-un suuttui, usutti salaisen poliisin rikkaiden kimppuun

Turvallisuusvirasto tutkii rikkaiden pohjoiskorealaisten liiketoimia.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on määrännyt maan paikallisviranomaiset tutkimaan rikkaiden pohjoiskorealaisten liiketoimia ja varallisuutta, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Varakkaiden pohjoiskorealaisten kerrotaan syyllistyneen useisiin laittomuuksiin liiketoimissaan. Aikaisemmin rikkaiden toimia on katsottu sormien läpi, koska heillä on tiiviit yhteydet kommunistisen puolueen virkailijoihin.

Kimin uskotaan suuttuneen luettuaan turvallisuusministeriön raportteja.

– Hän määräsi sen jälkeen turvallisuusministeriön tutkimaan rikkaiden varallisuuden määrää ja laittomia toimia, nimettömänä esiintyvä lähde kertoo.

Etnisten kiinalaisten komitean johtaja vietiin hiljattain kuulusteluihin Pohjois-Hamgyeongin maakunnassa.

– Hänellä uskotaan olleen useita suhteita eri naisten kanssa. Yhden naisista kerrotaan olevan poliisin vaimo, toinen nimettömänä esiintyvä lähde kertoo.

Komitean johtajan sanotaan tuoneen Kiinasta joka kuukausi neljä rahtikontillista tavaraa. Armeija ja rajavartijat eivät ole puuttuneet maahantuontiin, koska he ovat saaneet samalla paljon tarvitsemiaan ammuksia ja ajoneuvojen varaosia.

– Pohjois-Korean keskuskansankomitea on katsonut hänen laitonta toimintaansa sormien läpi, koska hän kävi kauppaa ammuksilla.

Myös 26-vuotias liikenainen Cho Chun Shim ja hänen perheensä on tutkinnan kohteena maan pohjoisosassa sijaitsevassa Hyesanin kaupungissa.

Lähteen mukaan hänen isänsä, veljensä ja aviomiehensä hallitsevat majatalo- ja seksibisnestä. Huhujen mukaan perhe on järjestänyt paikallisjohtajille prostituoituja ilmaiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt