Kim Jong-un surmauttaa lähipiiriään ja virkamiehiään – ”vienyt pelolla hallitsemisen uudelle tasolle”

Pohjoiskorealainen loikkari ei usko Kim Jong-unin pysyvän vallassa enää pitkään.

CNN on haastatellut Park -nimellä esiintyvää pohjoiskorealaista loikkaria. Hän kertoo maan nykyisen diktaattorin Kim Jong-unin vieneen pelolla hallitsemisen aivan uudelle tasolle.

”Siinä missä maata aiemmin hallinnut Kim Jong-il vangitsi vastustajiaan, tappaa Kim Jong-un heidät”, Park kertoo.

Hänen mukaansa nuoren Kimin julmuus on järkyttänyt hänen lähipiiriään. Park kertoo Kimin teloittaneen viimeisen kolmen vuoden aikana satoja maan eliittiin kuuluvia henkilöitä. Parkin mukaan tämä nakertaa Kimin jo ennestään huteraa kannatusta.

Hän kertoo esimerkiksi, kuinka Kim surmautti seitsemän lähintä avustajaansa perheineen ensimmäisen kolmen kuukauden aikana heti noustuaan valtaan.

Etelä-Korean tiedusteluviranomaisten mukaan Kim on tapattanut tämän vuoden aikana jo 15 korkeaa virkamiestä. Keskiviikkona Kimin uutisoitiin teloittaneen maan puolustusministerin.

“Monet Pohjois-Korean korkeimpaan johtoon kuuluvat ovat epävarmoja siitä, mihin suuntaan Kim heitä vie. Hän ei osaa johtaa. Hän ei tunne politiikkaa, taloutta, kulttuuria tai diplomatiaa”, Park toteaa.

Parkin mukaan Kimin valtakauden alussa kaavaillut talousuudistukset, joilla maata olisi kehitetty Kiinan suuntaan, on sittemmin kuopattu, koska ne olisivat vaarantaneet Kimin valta-aseman.

Park ennustaa, että Kimin aika maan johdossa voi päättyä jo kolmen vuoden kuluessa. Hän ei kuitenkaan osaa arvioida, mitä sen jälkeen tapahtuisi.

Parkin puheisiin tulee suhtautua varauksin. Pohjois-Koreaan keskittyvän New Focus International -uutissivuston lähteet epäilevät hänen aitouttaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt