X
SULJE MAINOS
Kim Jong-un. KCNA VIA KNS/AFP/LEHTIKUVA

Kim Jong-un myöntää: Maan tilanne on surkein koskaan

Pohjois-Korean talousjärjestelmä on pandemian vuoksi romahduksen partaalla.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on myöntänyt harvinaisen suorasanaisesti maansa kohtaaman talouskriisin.

Maa sulki rajansa jo viime vuoden tammikuussa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mikä tyrehdytti elintärkeän Kiina-kaupan. Pohjois-Korea on vahvistanut viime aikoina rajavalvontaansa ja yrittänyt tukahduttaa salakuljetusta kovin toimin.

Valtiollisen KCNA-median mukaan Kim Jong-un käsitteli asiaa työväenpuolueelle pitämässään puheenvuorossa.

– Ihmisten elinolosuhteiden kohentaminen on kiinni puolueen ruohonjuuritason organisaatioista myös nyt, kun olemme kaikkien aikojen pahimmassa tilanteessa. Meidän on voitettava lukemattomia haasteita, diktaattori sanoi.

Hän kehotti puolue-eliittiä seuraamaan tammikuussa tehtyjä linjauksia, joiden mukaan Pohjois-Korean on vahvistettava ydinpelotettaan ja keskityttävä viisivuotissuunnitelman toteuttamiseen. Kim arvosteli puoluetovereitaan viimeaikaisista epäonnistumisista, mutta ei avannut syytöksiään tarkemmin.

Pohjois-Korea on tähän mennessä kieltäytynyt Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinnon diplomaattisista avauksista ja jatkanut ohjuskokeitaan vuoden tauon jälkeen. Sulkeutunut diktatuuri pitää Yhdysvaltain ”vihamielisen” politiikan muutosta edellytyksenä mahdollisille neuvotteluille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt