Kiltimpi, lempeämpi Donald Trump? Sitä kesti vajaan vuorokauden

USA:n republikaanien presidenttiehdokkuutta kohti kulkeva Donald Trump ei hellittänytkään kilpailijoiden mollaamista.

Esivaalien supertiistaina Donald Trump tuli ensimmäiseksi seitsemässä osavaltiossa. Hänen tiedotustilaisuutensa tai puheensa voiton jälkeen oli uudella tavalla sovinnollisempi viime aikojen rajun loanheiton jälkeen.

– Meistä tulee paljon isompi puolue. Meistä tulee laajentunut puolue. Me voitamme marraskuussa, Donald Trump julisti maltillisesti.

Marco Rubiota Trump moitti vain asiallisesti, korkeintaan ”pienestä senaattorista” kerran puhuen. Tiedotusvälineitä Trump ei moittinut suoraane, ei edes Ku Klux Klan -kysymyksen esittäjää.

– Seuraan teitä hyvin tarkasti, mutta minusta tulee diplomaattinen, hän totesi medialle.

USA:ssa uutisoitiin jo kiltimmästä, pehmeämmästä ja lempeämmästä Trumpista, ”Trump 2.o:sta”, jonka tähtäimessä on varsinainen presidentinvaali marraskuussa.

Sitten tuli seuraava vuosikausi.

Heti aamutuimaan Trump retwiittasi muun muassa, miten Virginian häviö on suuri asia sinne panostaneelle Marco Rubiolle. Seuraavassa twiitissä, joka näkyy alla, Trump sanoi poliitikkoja muiden kontrollissa oleviksi sätkynukeiksi.

Iltapäivällä Donald Trump twiittasi Rubion olevan ”höyhensarjalainen”, kirjoitti tämän luottokorttihuijauksesta, talokaupoista ja poissaoloista senaatista. Rubion pomojen Trump totesi nyt olevan ”epätoivoisia ja vihaisia”.

JUHA-PEKKA TIKKA, Washington D.C., USA

Kommentit