Kilpaehdokkaan nolo kärähtäminen – käytti Hollywood-elokuvan sitaattia Donald Trumpia vastaan

Heidi Cruzin ja Melania Trumpin vetäminen USA:n vaalitaisteluun sai erikoisen käänteen.

Verkkouutiset uutisoi keskiviikkona republikaanien kahden johtavan presidenttiehdokasehdokkaan Donald Trumpin ja Ted Cruzin sanasodasta, joka koskee heidän vaimojaan.

Ted Cruzia tukeva ryhmä mainosti Utahin esivaaleissa vuonna 2000 otetulla kuvalla, jossa on vähäpukeinen Melania Trump. Donald Trump kehotti mainoksen takia Ted Cruzia varovaisuuteen tai hän paljastaisi rouva Heidi Cruzista asioita.

Tämän jälkeen Ted Cruz nimitti Donald Trumpia aiemmin luulemaansa isommaksi pelkuriksi, jos tämä hyökkää hänen vaimonsa kimppuun.

Uusimmassa käänteessä on kyse Ted Cruzin asiassa antamasta tv-haastattelusta, josta muun muassa The Week kertoi.

Siinä Ted Cruz totesi näin:

– Jos Donald haluaa tappeluun luonteesta, hänen on paras pysytellä minussa, sillä Heidi on paljon hänen tasonsa yläpuolella.

Lause on tuttu The American President -elokuvasta (1995) . Siinä presidenttiä esitti Michael Douglas, jonka rakastajattaren nimi oli Sydney Ellen Wade. Presidentti totesi elokuvan kohokohtapuheessa vastustajalleen näin:

– Jos haluat väittelyyn luonteesta, Bob, sinun on paras pysytellä minussa, sillä Sydney Ellen Wade on paljon sinun tasosi yläpuolella.

The Week nimittää Cruzin lausetta plagioinniksi, joko tietoiseksi tai tiedostamattomaksi. USA Today nimittää sitä ”lainaamiseksi”.

Oheisessa CNN:n klipissä Ted Cruz toteaa lauseen kohdassa 0:26.

Oheisessa The American President -elokuvan klipissä Michael Douglas sanoo lauseen kohdassa 1:15.

Kommentit