Danske Bank myi viime syksynä Kiinteistömaailman ryhmälle kiinteistönvälitysalan toimijoita. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kiinteistömaailma kertoo tehneensä vilkkaasti kauppaa

Heinäkuuta voi ketjun toimistusjohtajan mukaan kuvata suorastaan erinomaiseksi.

Kiinteistövälitysketju Kiinteistömaailma kertoo tehneensä heinäkuussa yhteensä 1125 asunto- ja kiinteistökauppaa, kun vuosi sitten niitä tehtiin 1099 kappaletta. Ketjun mukaan vilkkaampaa heinäkuuta saa hakea liki kymmenen vuoden takaa.

– Jo kesäkuussa ketjumme asunto- ja kiinteistökauppamäärät lähtivät jälleen kasvuun poikkeuksellisten huhti- ja toukokuun jälkeen, ja sama jatkui heinäkuussa. Erityisesti käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen osalta heinäkuuta voi kuvata suorastaan erinomaiseksi, selvän kasvun kuukaudeksi. Myös uudiskohteissa kauppavilkkaus näyttää selvää toipumista kevään poikkeusoloista, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä kertoo tiedoteessa.

Vapaa-ajan asuntojen kauppamäärä Kiinteistömaailmassa kasvoi 54 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä vuodentakaisesta.

– Erityisesti pienimpien eli yhden huoneen kesämökkien kauppamäärät ovat kasvaneet selvästi. Moni pitempäänkin myynnissä ollut kesämökki on löytänyt nyt uudet omistajat. Tämä näkyy myyntiaikojen muutaman päivän kasvuna, mutta tässä tapauksessa se on vain myönteinen uutinen, Kyhälä toteaa.

Vapaa-asuntojen keskineliöhinnat osuvat Kiinteistömaailman mukaan edelleen viiden vuoden keskineliöhintojen hintahaarukkaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt