Kiinan ilmavoimat ovat harjoittelleet Taiwanin valtaamista. WIKIMEDIA COMMONS

Kiinan valtion lehti: Harjoittelemme Taiwanin valloitusta

Sota on lehden mukaan väistämätön, mikäli provokaatiot jatkuvat.

Kiina on harjoitellut Taiwanin valloittamista viimeisimmässä sotaharjoituksessaan, kertoo Kiinan valtion lehti Global Times. Lehden mukaan Kiinan kansan vapautusarmeijan ilmavoimat suorittivat todenmukaisia taisteluharjoituksia vastauksena Yhdysvaltain alivaltiosihteeri Keith Krachin vierailulle Taiwaniin.

Viesti on lehden mukaan selkeästi se, etteivät asevoimat rajoita enää toimiaan pelkästään sanoihin. Kun lentokoneet rajoittivat nyt toimintaansa Taiwaninsalmen keskivaiheille, tulisi niiden lehden mukaan jatkossa lentää Taiwanin yli joka kerta kun Yhdysvaltain puolustusministeri tai ulkoministeri vierailee maassa. Samoin ohjuskokeiden tulisi jatkossa lentää saaren yli.

Sekä nyt suoritettu harjoitus että aiemmat harjoitukset ovat lehden mukaan keränneet kokemusta Taiwanin puolustuksesta ja maahan hyökkäämisestä. Lehden mukaan tarvitaan enää poliittinen syy murskata Taiwanin joukot todellisessa taistelussa. Samalla muistutetaan myös Taiwanin olevan pieni paikka, jolla ei ole olosuhteita moderniin sotilaalliseen kohtaamiseen.

– Yhdysvaltain ja Taiwanin ei tule arvioida tilannetta väärin, tai uskoa harjoituksen olevan vain bluffia. Jos he jatkavat provokaatioita, sota tulee väistämättä syttymään. Ne jotka ovat aliarvioineet Kiinan päättäväisyyden viime aikoina, ovat kaikki maksaneet hinnan, artikkelissa sanotaan viitaten Hong Kongin turvallisuuslainsäädännön kiristämiseen ja konfikteihin Intian ja Kiinan välisellä rajalla.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt