X
SULJE MAINOS
Koronavirus lähti Kiinasta noin puolitoista vuotta sitten. Nyt maassa on annettu miljardi rokotusta. STR / AFP / - LEHTIKUVA

Kiinan ulkoministeriön mukaan Wuhanin laboratoriolle kuuluisi Nobel

Ministeriön puhemies ei hyväksy uudelleen esiin nousseita epäilyjä.

Kovasanaisena tunnettu Kiinan ulkoministeriön puhemies Zhao Lijian on kommentoinut Epoch Timesin mukaan läntisiä uusia haluja tutkia koronaviruksen vuotamista Wuhanin laboratoriosta.

Wuhanissa sijaitsevassa Kiinan virologisessa instituutissa on maan ensimmäinen P4-laboratorio, joka kykenee maailman vaarallisimpien patogeenien tutkimiseen. Laboratorio sijaitsee muutaman kilometrin päässä Wuhanin torista, jonka Peking nimesi viruksen alkuperäiseksi leviämispaikaksi.

Pandemian alkuaikoina laboratoriovuodon mahdollisuus tyrmättiin. Nyt Valkoinen talo ja merkittävät tiedemiehet ovat muuttaneet kantaansa ja haluavat asian tutkimista uudestaan.

Ulkoministeriön Zhao Lijianin mukaan se, että Wuhanin tiedemiehet kertoivat viruksen genomisekvenssin ensimmäisenä, ei tee heistä viruksen lähteitä. Siitä ei hänen mukaansa voi myöskään päätellä, että Kiinan tiedemiehet olisivat tehneet viruksen.

– Jos ne jotka ensimmäisenä julkaisevat korkealaatuisia viruksen genomeja syytetään viruksen tekemisestä, silloin HIV:n löytäjä professori Luc Montagnieria voisi pitää syyllisenä aidsiin eikä Nobelin palkinnon saajana, ja mikrobit löytänyt herra Louis Pasteur, olisi vastuussa tauteja aiheuttavista bakteereista ympäri maailmaa, Zhao Lijian sanoi.

– Wuhanin tiimille tulisi myöntää Nobelin lääketieteen palkinto heidän COVID-19-tutkimuksistaan sen sijaan että heitä arvostellaan.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt