Verkkouutiset

Kiinalaisessa suojavälineiden kaupassa on nyt huijarin markkinat

Tavarantoimittajalta ei välttämättä saa, mitä tilaa, mutta menettää silti rahansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kun monet koronakriisin kanssa kamppailevat maat hankkivat samaan aikaan hengityssuojaimia ja muita suojavarusteita, kokeilevat myös vilpilliset toimijat onneaan. Hankinnoissa pitää selvittää myyjäyritysten taustat huolellisesti, painottaa myös Kiinassa toimivan IPR-asiantuntijayritys Kolsterin tavaramerkkiyksikön johtaja Leena-Maija Marsio.

– Huolellisuus, taustojen tarkistus ja kaiken tarjolla olevan tiedon ja avun hyödyntäminen on nyt erittäin tärkeää. Esimerkiksi Kiinassa toimivien yritysten taustojen selvittämiseen pitää varata riittävästi aikaa, jotta niistä saadaan tärkeimmät tiedot ennen kaupan solmimista, korostaa Marsio.

Taustatarkistuksessa selvitetään, onko tuotteita tarjoava yritys juuri se, joka se kertoo olevansa esimerkiksi iältään tai kokemukseltaan. Samalla Marsion mukaan kannattaa selvittää tuotteeseen ja tavaramerkkiin liittyvät asiat, kuten kauanko tavaramerkki on ollut voimassa, onko tuotteella CE-merkintä ja onko yrityksellä vientilupa.

Suojavarusteita hankittaessa taustojen tutkimisen tulee Marsion mukaan olla itsestäänselvyys.

– Siihen tarvitaan juuri sitä yksityisen sektorin Kiina-tuntemusta, osaamista ja suhteita suojavälineiden hankinnassa, jota presidentti (Sauli) Niinistö peräänkuulutti Huoltovarmuuskeskuksen hankintoja puitaessa, hän sanoo.

Marsion mukaan terveydenhuoltoalan tuotteiden ostaminen Kiinasta muuttuu nykyistä varmemmaksi, sillä Kiinan valtio on huhtikuun alussa säätänyt uuden asetuksen lääkinnällisten laitteiden ja tarvikkeiden viennistä ulkomaille.

Kiinan tulli on hyväksynyt huhtikuusta alkaen vain niiden Kiinassa valmistettujen lääkinnällisten laitteiden – kuten testisarjojen, suu-nenäsuojien, suojavaatteiden ja muiden lääkinnällisten laitteiden – maastaviennin, jotka ovat Kiinan lääketuotehallinnon (NMPA) sertifioimia ja täyttävät kohdemaan vaatimukset.

Suomalaistenkin ostajien on siis tästä lähtien tarkistettava, että tuotteiden valmistaja löytyy Kiinan lääkeviraston luetteloista, Marsio sanoo ja pitää muutosta hyvänä.

– Se selkeyttää tilannetta ja luo pelisääntöjä villiin tilanteeseen, josta kärsivät niin ostajat kuin koko toimiala.
Kolster on toiminut Kiinassa 1980-luvulta lähtien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)