Teslan sähköauto Shanghaissa tehtaalla. LEHTIKUVA / AFP

Kiina ostaa jo yli puolet maailman sähköautoista

Kiina on edistänyt muutosta tukien ja kannustimien avulla.

Kiina ostaa jo yli puolet maailman uusista sähköautoista, kertoo BBC.  Kiinan hallitus on viimeisen vuosikymmenen ajan tukenut sähköautojen markkinoita erilaisten tukien ja muiden kannustimien avulla.

Kiinan hallitus on lisäksi asettamassa säädöksiä, jotka vaikeuttavat tehtaan perustamista polttomoottoriautojen tuotantoa varten. Hallituksen mukaan Kiina ei tule enää hyväksymään uusia yrityksiä, jotka tuottaisivat ainoastaan polttomoottoriajoneuvoja.

– Tämä laki tulee luultavasti korvaamaan Kiinan hallituksen tarjoamat tuet sähkö- ja hybridiajoneuvoille. Näin se siirtää vastuun muutoksesta autonvalmistajalle, arvioi Tu Le tutkimusyhtiö Sino Auto Insightista.

Hallituksen tukia on tähän asti täydennetty alueellisen hallinnon asettamilla tuilla.

Joissain kaupungeissa myös joukkoliikenne on johtanut muutosta. Esimerkiksi Shenzhenin kaupungissa sekä 16 000 linja-autoa että koko taksikalusto toimivat jo täysin sähköisesti.

Kiina on kehittänyt sähkö- ja hybridiajoneuvojen tuotantoa vähentääkseen ilmansaasteita sekä vahvistaakseen omaa teollisuuttaan.Vahvan paikallisen tuotannon lisäksi monet kansainväliset valmistajat kuten Nissan, Toyota, Volkswagen, BMW ja Volvo toimivat jo Kiinan sähköautomarkkinoilla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt