Kevan pääkonttori Helsingissä. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Keva myönsi työelämän kehittämisrahaa

Koronapandemian vaikutus näkyi hakemuksissa, joita tuli nyt aiempia vuosia enemmän.

Tällä kierroksella rahoitusta haettiin erityisesti esimiestyön tukemiseen, uudistamiseen ja johtamiseen. Koronapandemia on selvästi vaikuttanut kehittämistarpeisiin ja poikkeustila on herättänyt työkykyhaasteet organisaatioissa.

Julkisen alan työeläkevakuuttaja Kevan kehittämisrahaa myönnettiin yhteensä 17 hankkeelle. Rahoitettavien hankkeiden valinnassa painotettiin tulosten laajan hyödynnettävyyden lisäksi hankkeen vaikuttavuutta organisaatiossa sekä sen kytkeytymistä organisaation strategisiin tavoitteisiin.

– Työkykyjohtamisen prosessien ja toimintamallien kehittäminen oli esillä edellisten vuosien tapaan. Hakemuksissa näkyi myös tarve asiakaslähtöiselle palvelukehittämiselle ja henkilöstön sitouttamiselle työkyvyn kehittämisen prosesseihin sekä mm. monikulttuurisuuden huomioimiseen työyhteisössä, Kevan työnantaja-asiakkuus- ja työkykyjohtaja Kati Korhonen-Yrjänheikki listaa.

Keva myöntää vuosittain työelämän kehittämisrahaa kunta-alan ja kirkon työnantajien kehittämishankkeille, joilla vahvistetaan strategista työkykyjohtamista ja työhyvinvointia työpaikoilla. Rahoittamalla ja tukemalla kehittämishankkeita Keva toteuttaa lakisääteistä tehtäväänsä työkyvyttömyysriskin pienentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi.

– Työelämän kehittämisraha on osoittautunut erittäin toimivaksi tavaksi tukea työkykyjohtamista. Työeläkevakuuttajana meille on tärkeää, että työntekijöiden työkykyä edistetään vaikuttavilla keinoilla, Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt