Influenssaviruksia. CDC/ Dr. Terrence Tumpey

Ketoosidieetti voi tepsiä influenssaan

Vain vähän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio saattaa päihittää viruksen.

Paljon rasvaa ja hyvin vähän hiilihydraatteja sisältävä ketogeeninen ruokavalio voi auttaa selviämään nopeammin influenssaviruksesta, tuore tutkimus osoittaa.

Yalen yliopiston tutkimuksesta uutisoivan Medicalxpressin mukaan ketoosidieetillä olevien hiirten immuunipuolustus toimi paremmin influenssavirusta vastaan kuin runsaasti hiilihydraatteja syövien hiirten kohdalla.

– Löydös oli täysin odottamaton, eräs tutkijoista immunobiologian ja solubiologian professori Akiko Iwasaki sanoo.

Ketoosidieetin havaittiin aktivoivan keuhkoissa T-soluja, joita ei ole aiemmin yhdistetty influenssan aiheuttamaan immuunireaktioon. Vastaavaa aktivointia ei tapahtunut korkeahiilihydraattista ruokavaliota syöneiden koe-eläinten kohdalla.

– Tutkimus osoittaa, että tapa, jolla keho polttaa rasvaa tuottaakseen ketoaineita syömästämme ruoasta voi ruokkia immuunijärjestelmää taistelemaan flunssatartuntaa vastaan, toinen päätutkijoista, vertailevan lääketieteen ja immunobiologian professori Visha Deep Dixit toteaa.

Tutkijat päätyivät kokeilemaan ketoosidieetin toimivuutta influenssaan sen jälkeen, kun he olivat havainneet sen torjuvan tulehduksia aiheuttavien inflammasomien toimintaa kehossa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt