SAK esitti miljardin euron vero-ohjelmaa. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Keskustasta vastaus arvosteluun: SAK ei päätä, kansa päättää

Kansanedustaja Mikko Kärnän mukaan SAK:n vero-ohjelma ei ole hallituksen ohjelma.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä toteaa Twitterissä, ettei SAK:n huomiota herättänyt vero-ohjelma ole sama asia kuin tulevan hallituksen ohjelma.

– Kaikkien olisi hyvä muistaa, että SAK:n @duunarit vero-ohjelma on palkansaajajärjestöjen vero-ohjelma. Ei tulevan hallituksen vero-ohjelma, Kärnä toteaa.

– SAK ei päätä siitä, vaan kansanvalta päättää, hän jatkaa.

SAK esitti tiistaina hallitusneuvotteluissa kattavaa vero-ohjelmaa. Siihen kuuluu muun muassa osinkoveron kiristäminen, sukupolvenvaihdoshuojennuksen leikkaaminen, yrittäjävähennyksestä luopuminen, pysyvä solidaarisuusvero ja kattava varallisuusvero. Ohjelman olisi määrä tuoda lähes miljardi euroa lisää valtion kassaan. Esitykset ovat herättäneet kysymyksiä erityisesti sen istumisesta keskustan linjaan.

Kokoomuksen pitkän linjan kansanedustaja Ilkka Kanerva totesi keskiviikkona, että hallitusneuvotteluissa vaaditaan nyt kovuutta. Hän suuntasi sanansa keskustalle.

– Kun keskusta lähti varsin vaikeasta asemasta neuvotteluihin, ei se voi enää asiakysymyksissä myydä sieluaan. Ainakin SAK:lla kovat piipussa, Kanerva sanoi.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki totesi tiistaina, että SAK vaikuttaa ohjelman perusteella olleenkin mukana vaaleissa.

– Ennen vaaleja ihmettelin, kun SAK teki kattavan vero-ohjelman: en tiennyt järjestön olevan vaaleissa ehdolla. Taisin olla väärässä. Viimeinen sammuttakoon valot: yrittäjävähennyksen poisto, osinko- ja perintöveron kiristys, varallisuusvero ja pysyvä solidaarisuusvero, hän päivitteli.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt