Markku Pakkanen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Keskustan edustajalta uhkaus kokoomukselle äänestyksestä

Kansanedustajan mielestä kokoomuksen on yksimielisesti tuettava hallitusta.

Kansanedustaja Markku Pakkasen (kesk.) mukaan esitys irtisanomissuojan muuttamisesta tulee ottaa uuteen tarkasteluun, jos kokoomus ei tue perjantain luottamusäänestyksessä yksimielisesti ulkoministeri Timo Soinia (sin.).

– Mikäli kokoomus ei yksimielisesti tue hallitusta huomenna tulee irtisanomissuojaan liittyvä esitys ottaa välittömästi tarkasteluun ja tehdä tarpeelliset korjaukset, Pakkanen kirjoittaa Twitterissä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen totesi torstaina, että ryhmän kansanedustajia edellytetään äänestämään hallituksen luottamuksen puolesta.

– Nyt ei keskustella eikä olla päättämässä aborttioikeudesta. Se asia on ratkaistu jo vuosikymmeniä sitten. Nyt tässä on kysymys opposition verhoamasta hallituksen luottamuskysymyksestä, ja kokoomuksen ryhmä oli yksimielinen, että olemme hallituksen takana tässä tilanteessa, Jokinen sanoi.

Useat kokoomuksen naiskansanedustajat ovat ilmoittaneet, etteivät voi äänestää Soinin luottamuksen puolesta. Saara-Sofia Sirén kertoi ryhmäkokouksen jälkeen pitäytyvänsä kannassaan.

Äänestys järjestetään perjantaina klo 13.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt