Jazzklubi Storyville sijaitsee Eduskuntatalon kupeessa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Keskustasta tukea: Olisi fiksua siirtää alkoholiasiat elinkeinoministeriöön

Ravintoloitsijan mukaan sosiaali- ja terveysministeriön ydinosaamiseen ei kuulu liiketoiminnan ymmärtäminen.

Keskustan kansanedustajan Joonas Köntän mielestä järkevämmän alkoholipolitiikan kannalta olisi fiksua siirtää alkoholiasioiden elinkeinopoliittiset kysymykset elinkeinoministeriön hallinnon alle.

– STM huolehtisi kansanterveydellisistä aspekteista, TEM elinkeinopoliittisista ja markkinataloudellisista, Joonas Könttä linjaa Twitterissä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kirjoitti eilen maanantaina Twitterissä, että ravintola-ala pitää nähdä elinkeinotoimintana eikä vain anniskeluna. Pentikäinen oli jakanut Helsingin Sanomista ravintoloitsijasiskosten Tuula Railonkosken ja Tarja Palomäen haastattelun.

– Ravintola-ala ei ikinä tule Suomessa kukoistamaan, ellei sitä siirretä STM:stä muiden alojen joukkoon eli työ- ja elinkeinoministeriöön, Tarja Palomäki totesi HS:lle.

Palomäen mukaan sosiaali- ja terveysministeriön ydinosaamiseen ei kuulu ravintoloiden liiketoiminnan ymmärtäminen, vaan ainoastaan anniskelun sääntely.

Palomäki ja Railonkoski pyörittävät neljää ravintolaa: Hampton Bayta, Storyvilleä, Rymy-Eetua ja Kauppatorin laituria. Rymy-Eetua ei avata ja Storyvillestä on auki vain terassi, koska koronaepidemian vuoksi anniskelu on määrätty lopetettavaksi jo kello 22.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt