Antti Rantakangas. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Keskustapoliitikko Suomenmaalle: PS:llä ei ole muuta kuin maahanmuutto

Antti Rantakankaan mukaan perussuomalaiset ei voi olla erilainen puolue kuin muut.

Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas ihmettelee Suomenmaan haastattelussa, mitä tapahtuu, kun perusuomalaisilta kysytään realistisia vaihtoehtoja.

– Jopa vanha kollegani Toimi Kankaanniemi. Olen kysynyt häneltä perussuomalaisten kantaa esimerkiksi valtionosuusjärjestelmän kehittämiseen, mutta vastausta en ole saanut, Antti Rantakangas sanoo.

– Perussuomalaiset ei voi olla erilainen puolue kuin muut. Heidänkin kohdallaan puheiden ja tekojen pitää täsmätä.

Rantakankaan mielestä on päässyt monilta unohtumaan, että perussuomalaiset oli hajoamiseensa saakka mukana toteuttamassa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelmaa. Nyt PS yrittää Rantakankaan mukaan irrottautua viime hallituksen päätöksistä. Häntä sapettaa erityisesti venkoilu kuntien valtionosuuksista, jos nykyinen järjestelmä ei PS:lle kelpaa.

– Se on kuntarahoituksen kulmakivi.

Kansanedustajan mukaan ”yksinkertaistava” PS on päässyt liian helpolla ja hän haluaa keskustelun siitä, ”ettei yhden asian liike voisi pidemmän päälle hoitaa maan asioita”. Yhdellä asialla hän tarkoittaa maahanmuuttoa.

– Perussuomalaisilla ei ole maahanmuuton lisäksi mihinkään muuhun yhteiskuntapolitiikan osa-alueeseen mitään faktapohjaista sanottavaa, Rantakangas toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt