Keskustapoliitikko: Suomalaisuus on pitkittyneen masennuksen tilassa

Abdirahim ”Husu” Hussein muistuttaa, että Suomi on vastoinkäymisistä huolimatta paremmassa kunnossa kuin moni muu maa.

Toimittajana työskentelevä keskustan poliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein katsoo, että Suomi ja suomalaiset tarvitsevat tällä hetkellä yhteishenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista kyräilyn ja toistensa kampittamisen sijaan.

Hän korostaa, että Suomella ei ole mennyt taloudellisesti hyvin vuoden 2009 jälkeen.

– Minusta suomalaisuus on henkisesti tällä hetkellä pitkittyneessä masennuksen tilassa, josta nousemisen tekee vaikeaksi jo se, että siitä nousemisestakin ollaan eri mieltä, Hussein kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Hän muistuttaa, että Euroopan pakolaiskriisi vaikuttaa voimakkaasti Suomeen ja luo sekä yhteiskunnallisia että taloudellisia ongelmia.

– Yhden dosentin/ tohtorin/ asiantuntijan kertoessa, miten Suomen saisi kuntoon, on jo seuraavana päivänä joku toinen dosentti/ tohtori/ asiantuntija kumoamassa ensimmäisen näkemyksiä. Samalla, kun pyritään kotouttamaan uusia tulijoita, tuntuu siltä, ettei suomalainenkaan oikein ole itsensä kanssa sujut tai tiedä, mihin on uusia tulijoita kotouttamassa.

Hussein korostaa, että Suomi on paljon paremmassa kunnossa kuin moni muu maa. Hän muistuttaa, kuinka Suomessa on osaamista ja koulutusta, jota voidaan viedä koko maailmaan ja auttaa sitäkin uuteen nousuun.

– Ensin vain olisi havahduttava siihen, että osaisimme tiedostaa sen, mitä kaikkea meillä on. Harmittaa – ja välillä vihastuttaakin – nähdä, kuinka tämä kansa, joka on selvinnyt niin monesta vastoinkäymisestä ja onnistunut rakentamaan hyvinvointivaltion, jossa kaikilla on katto pään päällä, oikeus ilmaiseen koulutukseen ja tasokkaaseen terveydenhuoltoon, on nyt näin peloissaan ja toisilleen vihaisia.

– Meidän pitää herätä tästä henkisestä lamasta ennen kuin menetämme kaiken tämän.

Hussein oli ehdolla viime kevään eduskuntavaaleissa keskustan listoilta.

Kommentit