Keskustan Sipilä Ykkösaamussa: Säästökohteita pitäisi löytää enemmän

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haluaisi löytää lisää säästökohteita. Hänen mukaansa velaksi eläminen pitää pystyä lopettamaan.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa olevansa monista asioista hallituksen kanssa samaa mieltä. Tämänviikkoisen kehysriihen sopeutusten tasoa hän piti vuositasolla oikeansuuntaisena. Hänen mielestään myös kehitysavusta leikkaaminen ja valtion omaisuuden myynti ovat käytettävissä olevia keinoja. Hän kuitenkin kaipasi enemmän säästökohteita.

Sipilä raotti myös hieman keskustalta kaivattua leikkauslistaa. Sipilän mukaan velaksi eläminen pitäisi pystyä lopettamaan kuuden vuoden ajanjaksolla. Hän olisi valmis leikkaamaan yritystukia parilla sadalla miljoonalla. Valtionomaisuutta hän myisi peräti kymmenellä miljardilla.

Solidiumin salkusta voitaisiin hänen mielestään luopua strategisia omistuksia lukuun ottamatta. Sipilän mukaan pitää olla suuria tavoitteita ja mietittävä miten omaisuutta voidaan sen tavoittelemiseen käyttää. Hän mainitsi esimerkkinä siirtymisen kohti tietoyhteiskuntaa.

Keskustelua herättänyttä lapsilisien kahdeksan euron leikkausta Sipilä ei omien sanojensa mukana hyväksy, vaan toivoi muita keinoja vielä löytyvän. Hän piti kuitenkin poukkoilevaa politiikkaa huonona ajatuksena, eikä antanut selkeää vastausta siihen, peruisiko keskusta hallitukseen päästessään tehdyt leikkaukset.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt