X
SULJE MAINOS

Keskustan Rehula toivoo sote-lain valmistelun jatkuvan parlamentaarisesti

Keskustan kansanedustaja Juha Rehula kiistää, että hänellä tai keskustalla olisi valmisteilla uusi sote-malli.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu perjantaiaamuna kahdeksalta pohtimaan, miten sote-järjestämislain suhteen toimitaan.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Juha Rehula (kesk.) sanoo, ettei hän pysty vastaamaan, ehditäänkö sote-laki saamaan valmiiksi tällä vaalikaudella.

– Se selviää lähipäivien aikana. En oikeasti pysty vastaamaan, Rehula sanoi perustuslakivaliokunnan lausunnon jälkeen.

Perustuslakivaliokunnan mukaan ehdotettuun hallinto- ja rahoitusmalliin täytyy tehdä merkittäviä muutoksia, jotta laki voitaisiin säätää tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.

Valiokunta pitää muutosten laajuuden vuoksi perustelluimpana, että asian valmistelu jätetään valtioneuvoston ja mahdollisesti myös laajapohjaisen parlamentaarisen elimen tehtäväksi.

Rehula ei halunnut lukea rivien välistä, tarkoittiko valiokunta sillä, että asia pitäisi ottaa pois eduskunnan käsittelystä.

– Minun tietämykseni ei tässä kohtaa riitä, mitä sillä on tarkoitettu, enkä halua lähetä tulkitsemaan, Rehula sanoi.

Hän sanoi, että hänen täytyy keskustella asiasta perustuslakivaliokunnan keskustalaisen jäsenen, kansanedustaja Tapani Töllin ja muiden lausuntoa valmistelleiden kanssa.

Stubbin kutsu poliittinen manööveri?

Rehula piti pääministeri Alexander Stubbin (kok.) päätöstä kutsua puolueiden puheenjohtajat koolle perustuslakivaliokunnan lausunnon vuoksi mahdollisesti poliittisena manööverinä.

– Se me nähdään, millä mielellä se on koolle kutsuttu. Minusta on hyvä asia, että asiasta keskustellaan ja se on hyvä, että on tieto missä mennään.

Rehulan mielestä sote-uudistuksen yksi suurimpia arvoja on ollut hankkeen parlamentaarisuus.

– Kaikenlaisista huhuista ja jutuista huolimatta toivon ja haluan, että parlamentaarisuus pystytään säilyttämään. Se on tämä savotan iso arvo. Jos käy toisin, sekin selviää lähipäivinä. Minusta pääministeri osoittaa nyt, että hän on tilanteen tasalla.

Helsingin Sanomat uutisoi eilen, että Rehula ja peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) kehittelisivät jo uutta sote-mallia. Rehula kiisti, että hänellä tai keskustalla olisi varjomallia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt