Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Keskustan Petri Honkonen syyttää kokoomusta kylmästä politiikasta

Keskustan varapuheenjohtajan mukaan veronkorotukset eivät ole suuria.

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkosen mukaan kokoomuksen budjettiesityksestä tekemä välikysymys kertoo ”ideologisesta kouristelusta”.

– Kokoomus repii pelihousunsa, kun menestyjien edunvalvonnan sijaan vahvistetaankin huono-osaisten asemaa ja sivistystä, Honkonen toteaa tiedotteessaan.

– On kova paikka kokoomuslaisille, kun huolehdimme vastuullisemmin köyhimmistä eläkeläisistä ja lapsiperheistä.

Kokoomus jätti perjantaina välikysymyksen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä muun muassa varoitettiin velkaantumisesta ja kritisoitiin hallituksen verolinjaa.

Petri Honkosen mukaan muutokset tuloissa eivät ole suuria, vaan liikkuvat kymmenissä euroissa. Hän pitää tärkeänä sitä, että pienituloisten eläkkeet ja yksinhuoltajien saamat lapsilisät nousevat ja samalla korkeammin tienaavien tulot laskevat saman verran.

– Punamulta-ajattelu lähtee siitä, että huolehditaan talouskasvusta, perheistä ja koulutuksesta. Kokoomus taas on vahvimman puolella. Ideologinen ristiriita punamultapolitiikan ja kylmän kokoomuspolitiikan välillä on noussut budjettikeskustelussa pintaan, Honkonen sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt