Antti Kurvinen. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Keskustan mukaan budjetti osoittaa punamullan toimivan

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen mukaan vaikeisiin päätöksiin pystyttiin.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen katsoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen budjettineuvottelujen tuloksen osoittavan, että SDP:n ja keskustan yhteistyö toimii. Hän luonnehtii sitä tiedotteessaan hallituksen ”voimakentäksi”.

– Budjettiriihi oli myös uuden puheenjohtajamme Annika Saarikon tulikaste. Riihessä mitattiin lisäksi Saarikon ja puheenjohtaja-pääministeri Sanna Marinin yhteistyön toimivuus. Onnistuneissa neuvotteluissa ja erittäin hyvässä lopputuloksessa näkyy punamulta-akselin toimivuus, Kurvinen sanoo.

Budjetin valtava noin 10,7 miljardin euron alijäämä on herättänyt runsaasti keskustelua ja kirvoittanut varoituksia velkaantumisesta. Suurta summaa on selitetty koronavirusepidemiaan liittyvillä kustannuksilla, kuntien taloustilanteella ja Veikkauksen edunsaajajärjestöjen kehnolla rahoitustilanteella.

Antti Kurvisen mukaan budjetin tärkeintä antia ovat työpaikkoja turvaavat ja luovat uudistukset. Hallituksen mukaan päätetyt toimet tuovat Suomeen hallitusohjelman mukaisesti yli 30 000 uutta työllistä.

Suomen velkaantumisen lopettaminen kestävällä tavalla edellyttää Antti Kurvisen mukaan sitä, että työpaikkoja turvaavia ja luovia päätöksiä tehdään tulevina viikkoina ja kuukausina vielä lisää.

– Hallituksen puolivälin krouvi ensi keväänä on seuraava isompi etappi. Kun yt-ilmoituksia kuitenkin tulee koko ajan lisää ja talouden näkymät ovat poikkeuksellisen epävarmat, hallituksella pitää olla jatkuva valmius uusiin päätöksiin ihmisten työpaikkojen turvaamiseksi ja yritysten pärjäämisen tukemiseksi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt