Keskustan kolmas puoluesihteerisuosikki: ”Pidän positiivisena, että Timo Laaninen itse vetäytyi”

Kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo lähipäivinä, pyrkiikö keskustan puoluesihteeriksi.

Kansanedustaja Mikko Kärnä ei vielä kerro, aikooko pyrkiä keskustan puoluesihteeriksi. Häntä on pidetty yhtenä kolmesta ennakkosuosikista tehtävään. Keskustan viestintävastaava Mari Kokko ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska ovat ilmoittautuneet jo kisaan.

– Ratkaisut kyllä lähiaikoina tulevat. Olen sanonut, että tämän kuun aikana ilmoitan, sanoo Kärnä Verkkouutisille.

Kärnän mukaan asiaan liittyy vielä ”pari muuttujaa”. Mihin suuntaan päätös on mahdollisesti kallistumassa?

– Olen tietysti kiitollinen kaikesta tästä tuesta ja kannustuksesta, mitä tulee ja sen takia kovasti pohdin, lähdenkö nyt ehdolle. Tiedostan myös kuitenkin nämä rajoitteet liittyen kansanedustajuuden ja puoluesihteerin tehtävän yhteen sovittamiseen. Siinä olisi omat haasteensa, mikäli tulisin tehtävään valituksi.

– Pidän positiivisena, että Timo Laaninen itse vetäytyi. Olisin aivan varmasti lähtenyt siinä vaiheessa haastamaan, mikäli Laaninen olisi ollut vielä ehdolla. Nyt uskon, että riippumatta siitä, mikä oma päätökseni on, meillä on varmasti hyvä joukko hakeutumassa tuohon tehtävään.

Miksi olisit pitänyt Laanisen haastamista tärkeänä?

– Tämä ei ole missään tapauksessa kritiikkiä Timon työtä kohtaan, mutta näen niin, että hän teki pitkän päivätyön tuossa tehtävässä ja nyt on uusien tuulien aika kyllä puoluesihteerin osalta. Me tarvitsemme uudistamista meidän järjestökoneen osalta.

Mikko Kärnä valittiin eduskuntaan varasijalta, kun Paavo Väyrynen halusikin jatkaa euroedustajana. Väyrynen on väläyttänyt kuitenkin mahdollisuutta palata eduskuntaan kesken kauden. Tällöin Kärnä luopuisi kansanedustajan tehtävästään. Tällä ei ole Kärnän mukaan merkitystä kuitenkaan hänen ratkaisulleen puoluesihteerikisan suhteen:

– Tämä ei vaikuta minun tekemääni ratkaisuun millään tavalla.

Kommentit