Keskustan kansanedustaja: On mielipuolista leimata puoluetta puheenjohtajan takia

Huolta kansanedustajassa herättää perussuomalaisten puoluejohdon kokonaisuus.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee Puheenvuoron blogissaan Jussi Halla-ahon valinnan ympärillä pyörinyttä julkista keskustelua.

– Monen älykkäänkin ihmisen mielestä Halla-aho näyttää olevan suurin piirtein saatanasta seuraava hahmo, jonka pääsy vallan kamareihin on estettävä kaikin mahdollisin keinoin. Näille tahoille tiedoksi, että Halla-aho on jo siellä, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä yhtyy monen mielipiteeseen siitä, ettei perussuomalaiset enää ole sama puolue, kuin se oli Timo Soinin ollessa johdossa.

– Puolueen painotukset ovat muuttuneet. On siltikin mielipuolista leimata yhtä puoluetta sen puheenjohtajan takia näin voimakkaasti. Yhtä mielipuolista olisi pyrkiä systemaattisesti eristämään heidät. Tällä on vain yksi seuraus: puolue kasvaa ajan myötä maamme suurimmaksi, Kärnä ennustaa.

Kärnän mukaan sama ilmiö on havaittavissa Ruotsissa, jossa oikeistopopulistit ovat kasvattaneet suosiotaan.

– Kaikki voimakkainta kritiikkiä sekä uusia vaaleja esittävät tahot pelaavat vain yhteen pussiin ja tuo pussi kuuluu Halla-aholle.

Kärnän mukaan Jussi Halla-aho on älykäs ihminen, joka kykenee kyllä yhteistyöhön. Huolestuttavana hän sen sijaan näkee puoluejohdon kokonaisuuden.

– Tuntuu erittäin vaikealta ajatella, että puolustaisin suuressa salissa esimerkiksi ministeri Laura Huhtasaaren linjauksia, josta on muodostunut kuva ihmisoikeudet, ihmisoikeussopimukset ja evoluutioteorian kiistävänä kreationistina.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt