Keskustan Antti Kaikkonen: Hallituksella on edelleen kansalaisilta saatu valtakirja

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan hallituskriisi ei ollut syy ennenaikaisille eduskuntavaaleille.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo, että hallituksen tekemä päätös pitää ministerien kokoonpano samana oli ratkaisu poliittiseen kriisiin, johon Suomessa viime viikolla ajauduttiin.

– Katsomme, että tällä ratkaisulla huolehditaan yhteiskuntamme vakaudesta ja Suomen myönteisen talous- ja työllisyyskehityksen jatkumisesta, Kaikkonen sanoi eduskunnassa keskustan ryhmäpuheessa.

Kaikkosen mukaan syytä uusille vaaleille ei opposition vaatimuksista huolimatta tässä vaiheessa ollut. Tilanne on hänen mukaansa kuitenkin poikkeuksellinen.

– Siksi on tärkeää, että hallituksen luottamus mitataan eduskunnassa jo huomenna. Hajotusvaaleja vaatineille keskustan eduskuntaryhmä muistuttaa, että jatkavalla hallituspohjalla on edelleen suomalaisilta viime eduskuntavaaleissa saatu valtakirja.

Keskustelussa olleesta maahanmuuttopolitiikasta tarvitaan Kaikkosen mukaan kriittistä keskustelua.

– Keskustan linja ei ole ”rajat kiinni”, mutta ei myöskään ”tervetuloa kaikki”.

Kaikkonen antaa erityiskiitoksen hallitusratkaisusta pääministeri Juha Sipilälle.

– Ilman pääministerin johtajuutta tilanne voisi nyt olla toisenlainen. Juha Sipilä piti ohjakset käsissään siitä huolimatta, että viime viikko oli poliittisesti monin tavoin paineinen ja ristivetoinen. Myrskystä selvittiin jälleen poutasäälle, Kaikkonen sanoo.

Kommentit