Verkkouutiset

Keskustan Ala-Nissilä etsisi oppia Suomen malliin Ruotsista ja Virosta

Kansanedustaja, eduskunnan tarkastusvaliokunnan varapuheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) kannustaa kääntämään katseet Ruotsiin ja Viroon haettaessa ratkaisua ns. Suomen mallista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kysymyksessä on siis se, että palkkaratkaisut tehtäisiin vientialat edellä sekä edistettäisiin luottamusta ja investointeja Suomeen.

– Ruotsissa palkkaratkaisut tehdään vientivetoisesti. Lisäksi Ruotsissa on saatu aikaan myös työmarkkinaosapuolten suosima ja hyvin toimiva ratkaisu paikallisesta sopimisesta, Olavi Ala-Nissilä toteaa tiedotteessaan.

– Virossa puolestaan verotuksen periaatteet kannustavat yrittäjyyttä ja investointeja, ja niistä kannattaa ottaa oppia etenkin Suomen yritysverotukseen. Viron malliin kuuluu myös läpitunkeva digitalisoituminen sekä taloudellisesta itsenäisyydestä huolehtiminen Venäjän naapurina. Viron valtion velka on tuskin kymmentä prosenttia bruttokansantuotteesta, Ala-Nissilä sanoo.

Hänen mukaansa Suomen naapurimaiden mallit luovat molemmille maille nyt talouden voimakasta kasvua, ja siksi niistä on syytä ottaa opiksi.

– Taloudessa ylipäätään tarvitaan myös vakautta ja ennustettavuutta, jotka puolestaan lisäävät luottamusta niin työllistämiseen kuin investointeihin. Myös tästä syystä Suomi tarvitsee yhteiskuntasopimuksen, Olavi Ala-Nissilä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)