Polttoaineiden hintoja Helsingissä Hietaniemenkadun ABC-asemalla 1.8.2020. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Keskustalta kysytään: Väitättekö, ettei verorasitusta ole nostettu?

Sinuhe Wallinheimon mukaan on perusteltua väittää, että Suomessa on vasemmistohallitus.

– Väitätkö, että paljon ajavan yrittäjän verorasitusta ei ole nostettu tai matkailu- ja ravintola-alan yrittäjyyttä ei ole veronkorotuksilla vaikeutettu?, kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kysyy Twitterissä keskustan kansanedustajalta Jouni Ovaskalta.

Wallinheimo viittaa kommentillaan Ovaskan päivitykseen, jossa Ovaska torjui kokoomuksen väitteen siitä, että Suomessa olisi vasemmistohallitus. Ovaska totesi aiemmin, ettei pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtamasta hallituksesta voi käyttää nimitystä ”vasemmistohallitus”, sillä myös keskusta ja RKP ovat siinä mukana.

– Kokoomuskin on mennyt PS:n tielle, Ovaska arvosteli nimitystä lauantaina julkaistussa tviitissään.

– Ei kannata uskoa kaikkea perussuomalaisten retoriikkaa.

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Otto Meri (kok.) toteaa Ovaskalle, että hallituksen harjoittama politiikka tekee siitä vasemmistolaisen. Ovaskan mukaan väitteet eivät ole perusteltuja.

– Jos arvioidaan esimerkiksi yritysten verotusta, miten se eroaa edellisestä ns. patamustasta porvarihallituksesta, Ovaska kysyi.

Sinuhe Wallinheimon mukaan erot löytyvät pelkästään tarkastelemalla edellisen ja nykyisen hallituksen verotuspolitiikkaa. Hänen mukaansa tällä kaudella nähdyt veronkorotukset ovat olleet kohtuuttomia.

– Te valitettavasti iskette veronkorotuksillanne aloihin, jotka ovat jo valmiiksi polvillaan koronan takia, Wallinheimo toteaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt