X
SULJE MAINOS
Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen sekä RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson Kuntaliiton paneelissa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Keskustalta ei maakuntaverolle – Sanna Marin: Hallitus sitoutunut siihen

Maria Ohisalo huomauttaa, että keskusta on samassa hallituksessa valmistelemassa veroa.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen nosti punaisen lapun maakuntaverolle oppositiojohtajien Petteri Orpon (kok.) ja Riikka Purran (ps.) kanssa Kuntaliiton puheenjohtajatentissä.

Puheenjohtajilta kysyttiin, tuleeko Suomeen maakuntavero.

– Keskusta on samassa hallituksessa valmistelemassa tätä veroa paraikaa, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo huomautti.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, että hallitus on sitoutunut siihen, että kokonaisuutta valmistellaan samoin kuin tehtäviä, joita hyvinvointialueet voisivat tulevaisuudessa hoitaa.

– Tämä työ on käynnissä. Siihen kaikki hallituspuolueet ovat sitoutuneet ja minun ymmärtääkseni myös keskusta on tähän työhön sitoutunut, Marin totesi keskustan Honkoselle.

Marin vahvisti, että esitys maakuntaverosta on tarkoitus antaa, mutta aikataulu on vielä avoin.

– Valmistelutyötä tehdään tällä hetkellä, mutta kyllä tämänkin asian osalta edetään.

Honkonen puolustautui sanomalla, että keskusta on sitoutunut siihen, että maakuntaveroa valmistellaan osana monialaisen monialaisen maakunnan valmistelutyötä, eli että hyvinvointialueelle tulee myös muita tehtäviä, jotta edellytyksiä ”verokakun kasvattamiselle” voidaan luoda.

– Nyt kun meillä ei vielä ainakaan tällä hetkellä ole linjausta, että tulee se monialainen maakunta ja tulee monialaisen maakunnan tehtäviä, niin toistaiseksi kun tätä vielä valmistellaan, niin en voi ottaa kantaa siihen, että vero varmasti tulee, Honkonen selvitti.

Honkonen lisäsi, että valmistelussa selviää, onko maakuntavero mielekäs.

Jos maakuntavero tulisi, niin Honkosen mukaan se ei todennäköisesti olisi kovin korkea, vaan kiinteistöveron tai kirkollisveron tasoa.

LUE MYÖS:

Petteri Orpo: Hallitus vaihtoi kaksi tiiltä vuotavaan kattoon

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt