Annika Saarikko ja Antti Kurvinen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Keskustajohto vetoaa Petteri Orpoon – ”Harkitkaa vielä”

Kokoomuksen sote-kritiikki on pistänyt korvaan, keskustan johto sanoo.

Sote-uudistuksen lykkääminen tai torppaaminen olisi ”kuolinisku” peruspalveluille, sanovat keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen lauantaina kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolle osoitetussa avoimessa kirjeessä.

Kokoomusjohtaja on arvostellut Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote- ja maakuntamalleja. Saarikon ja Kurvisen mukaan Orpon kritiikki on ”särähtänyt korvaan”.

– Sanot, että te pidätte tekemistä politiikassa tärkeänä. Vaaditte hallitukselta uudistuksia. Sitten samaan aikaan kuitenkin sanotte, että sote-uudistus pitäisi unohtaa, Saarikko ja Kurvinen kirjoittavat.

Keskustakaksikko myöntää, että sotella ei suomalaisten korvissa ehkä ole ”paras mahdollinen kaiku”. Asia on kuitenkin tärkeä, Saarikko ja Kurvinen korostavat.

– Olet ja olette puhuneet sote-uudistuksesta ”kuoliniskuna kunnille”. Uskomme Sinun tietävän, että jos joku oikeasti on kuolinisku, niin se on se, mitä te vaaditte, keskustavaikuttajat kirjoittavat Orpolle.

– Ja se olisi kuolinisku nimenomaan ihmisten peruspalveluille.

Mikäli uudistusta ei tehdä, pääsisivät keskustajohdon mukaan kansainväliset pörssiyritykset ”isännän paikalle”, ja palveluiden tasa-arvoisuus heikentyisi.

–  Korona-aika on johtanut myös Suomessa taloudellisiin ongelmiin. Olisi melkoista, jos näissä oloissa, näin isossa asiassa peruutettaisiin, Saarikko ja Kurvinen kirjoittavat.

Kirjeensä lopuksi keskustavaikuttajat kehottavat Orpoa ja kokoomusta vielä harkitsemaan suhtautumistaan soteuudistukseen.

– Harkitkaa siis vielä. Tulkaa mukaan. Mennään yhdessä eteenpäin – ei taaksepäin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt