X
SULJE MAINOS
Katri Kulmuni. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Keskustan Katri Kulmuni: PS:lta kylmää kyytiä

Keskustan varapuheenjohtaja kavahtaa perussuomalaisten halua leikata EU:n aluekehitysrahoja.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi STT:lle kannattavansa EU:n koheesiorahoituksen eli aluetukien leikkaamista.

– Niin hallituksessa kuin Euroopan parlamentissa tarvitaan nyt Suomen edun ajajia EU:ssa, ei Suomen rahoitusaseman kurjistajia. On Suomen etujen vastaista esittää EU:n budjettiin sellaisia leikkauksia, jotka vähentävät Suomen ja vieläpä harvaan asuttujen alueiden rahoitusta, keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on tärkeää, että suomalaisilla päättäjillä hallituksessa ja EU-parlamentissa on ymmärrystä ja taitoa vaikuttaa paitsi alueiden rahoituksen kokonaismäärään myös varojenjakokriteereihin.

– Meillä pitää olla paraatipaikalla vaaleilla valittuja päättäjiä, jotka osaavat neuvotella Suomelle edullisesta kokonaisratkaisusta. Keskusta näyttää olevan ainoa puolue, jolla on tahtoa ja taitoa turvata harvaan asutun Itä- ja Pohjois-Suomen erityisasema ja aluekehitysrahoituksen taso.

Kulmunin mukaan Halla-ahon aluepolitiikalle vihamieliset kannat eivät ole uusia.

– Hän on muun muassa useissa vaalikoneissa kannattanut kuntien verontasausjärjestelmän purkamista ja vastustanut koko Suomen asuttuna pitämistä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt