X
SULJE MAINOS
Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Keskustajohtaja ei korottaisi veroja – ”viimeinen keino”

Veronkorotukset ovat viimeinen keino talouden tasapainottamiseen, sanoo Annika Saarikko.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko korostaa, että Suomen ei kannata lähteä kiristämään etenkään yritysten verotusta.

– Koronan lasku maksetaan ja ihmisten palvelut rahoitetaan ainoastaan sitä kautta, että yritykset investoivat Suomeen ja luovat uusia tuotteita, joita ne vievät maailmanmarkkinoille. Vain yrittämisen kautta suomalaisille syntyy uusia työpaikkoja ja valtio saa verotuloja, hän sanoi Perheyritysten liiton syyskokouksessa.

Saarikko korosti yritysten merkitystä koko Suomen hyvinvoinnille. Vaikka hallituksen päätöksissä tämä näkyy, pahoittelee Saarikko sitä, että hallituksen piiristä käytetyistä julkisista puheenvuoroista tämä kuva ei aina välity.

– Vaikka hallitus ei yritysveroihin korotuksia valmistele, yksistään puheet veronkorotuksista aiheuttavat yrityksissä huolta. Kaikenlainen epävakaus on myrkkyä etenkin perheyritysten kaltaisille pitkäjänteisille investoijille ja omistajille. Siksi pidän erittäin huonosti ajoitettuna keskustelua yritysverotuksen kiristämisestä.

Saarikon mielestä yrittämisen ja omistamisen kannusteita pitää Suomessa kehittää, ei heikentää.

Keskusta puheenjohtaja kertoi pohtivansa, olisiko Suomessa tarpeen laatia verotukseen yli vaalikausien ylittyvä tiekartta, joka toisi yrityksille ennustettavuutta.

– Sellaista tiekarttaa ei tietenkään pidä tehdä, joka veisi Suomea väärään suuntaan, mutta yritysten toimintaedellytyksiä vahvistava verotuksen suunnitelma voisi lisätä Suomen houkuttelevuutta investointikohteena.

Saarikko odottaa, että entisen pääministerin, kansanedustaja Juha Sipilän johdolla käynnissä olevan kotimaisen omistajuuden ohjelman myötä löydetään uusia keinoja vahvistaa, monipuolistaa ja tasa-arvoistaa yritysten suomalaista omistajuutta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt